12 Kas 2012

Sezai Sarıoğlu Mahalle Evi'ndeydi

3 Kasım Cumartesi akşamı, Sezai Sarıoğlu, Koşuyolu Mahalle Evi'ndeydi... Nükhet Eren Yazarlık Atölyesi katılımcılarından Gülayşen Erayda geceyi şöyle anlatıyor:
"Konuğumuz olan şair Sezai Sarıoğlu ağzından bal damlayan, sözün özünü yakalayıp, ötesine geçmiş, dolu dopdolu, samimiyetini ve doğallığını da  katarsak bir farklı, bir özel kişi... O gece, şiirlerden, şairlerden, eksik bildiklerimizden bir sürü konuya değindi. Ekibindeki arkadaşları, ara namelerde  güzeliim türkülerimizi, sanat müziği eserlerimizi, kendi anadilleri ile söyledikleri şarkıları ve şiirleri çok güzel, çok içten yorumladılar.
Gülseren Bektaş arkadaşımız çıkmak üzere olduğu halde istek üzerine 'Kavaklar' şarkısını büyük bir başarı ile yorumladı. Yüreğine sağlık.

Seslendirilen eserlere bizler de coşku ile eşlik ettik. Havada oksijenden çok sanat vardı. Tüm konuklara ayrı ayrı verilen kağıtlardaki  farklı şairlerin, farklı şiirleri sayesinde şiire daha da yakınlaştık. Herkese birer adet şiir verildi. Tıpkı niyet çekerken yaşadığım tatlı heyecanı yaşatan bu süreçte çok keyifli idi.

Söz alan genç bir arkadaş, gecekondu bölgesinde sanat ve şiirle ilgili yaptıkları çalışmayı anlatırken hepimizin
gözleri daha da farklı parladı. Çok zor şartlarda uğraştıkları, cümlelerinin her bir harfinden belli olan gençleri yürekten alkışladık.

Melih Cevdet Anday, Sabahattin Ali, Edip Cansever, Can Yücel, Nazım Hikmet, Ece Ayhan ve pek çok değerli şair o gece yanımızdaydılar."

Aysel Hoşgit, Sezai Sarıoğlu, Nükhet Eren


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder