Biz Kimiz?


Tiyatro Koşuyolu

Bizim Meyvemiz… 

İnsanın var olabilme becerisi, dünya üzerindeki mevcudiyetini yaşam içindeki yerine oturtabilmesiyle bağlantılıdır bir bakıma. İnsanlar kendilerini ancak hayatın aynasında gerçekleyebilir. Bu dev aynaya yansıyış şekillerimiz ise, hayatımıza giren insanlarla kurduğunuz birlikteliklerle biçimlenir. Fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak birbirini tamamlayan insanlar mutlaka bir meyve verir. Bizim meyvemiz Tiyatro Koşuyolu. O bizler için hayatımızın işlemeli aynası. 

2007 yılının ikinci yarısına değin bizler; aynı mahallede oturan, kendi meslekleri, geçmişleri, kendi aileleri ve tabi kendi mutluluk ve mutsuzlukları olan insanlardık. Birbirimizden habersiz ve bu koca şehirde belki biraz da yalnızdık.

Oysa var olmak katılmaktır aynı zamanda. Hayatımıza giren iki insan - İBB Şehir Tiyatroları sanatçıları Binnur ve Tarık Şerbetçioğlu bize, katılırsak neler yapabileceğimizi gösterdi. Bize, birbirimizin elini tutarsak dünyayı kavrayabileceğimizi gösterdi onlar. Tiyatronun büyülü dünyasından var oluşa bir yol açtılar. Bireysel pek çok problemden ve günün koşuşturmasından sıyrılarak birbirimizin hayatlarına sızıverdik birden. 

Koşuyolu Mahalle Evi evimiz oldu. Geçen yıllar içinde hocalarımız Binnur ve Tarık Şerbetçioğlu’nun destekleriyle gerçek tiyatroyla tanıştık. Onun, sadece perde önünde değil, perde arkasında da çok farklı yaşamlar yaratabilme marifetini keşfettik. Farklı kişiliklere büründük, oyunlar hazırladık, farklı sahnelerde seyirci karşısına çıktık. 

Heyecanımız öyle büyüdü ki, ona artık bir isim vermek gerekti. Adını Tiyatro Koşuyolu 34718 koyduk. Cesaretimiz öyle büyüdü ki, kendi oyunumuzu yazıp sahneledik. Birlikteliğimiz öyle bir güç doğurdu ki, Koşuyolu Mahalle Evi salonunu kendi çabalarımızla bir tiyatro sahnesine dönüştürdük. Şimdi bu sahnede; haftanın farklı günlerinde farklı oyunlar oynanıyor, ünlü sanatçılarla söyleşiler düzenleniyor ve konuklar; seminerler, gösteriler, toplantılar ve çeşit çeşit etkinliklerle ağırlanıyor.

İki gönüllü yürekten kıvılcımlanan küçük bir girişim, 46 kişilik kadrosuyla ateşli bir topluluğa dönüşüverdi kısaca. Tüm mahalleye yayılan bir enerji oluverdi. Sadece tiyatro ve sanat değil burada paylaşılan. Biz önce bütünleşmek ve birbirimizi var etmek; sonra da bu güçle tüm mahalleyi yeşertmek için varız. Tiyatro Koşuyolu bizim için bir hayat ağacı-verimli, meyvesi bol ve lezzetli. Tiyatro Koşuyolu onu oluşturan 46 kişinin özeti.